Chimiver je specijalizovana kompanija za proizvodnju lakova i ljepila za drvo i parket . Zbog svog širokog dijapazona proizvoda Chimiver je prepoznat kao jedna od rijektih evropskih kompanija koja svojim potrošačima nudi i glavne i sporedne proizvode za postavku parketa. Svi  Chimiver proizvodi prolaze kroz detaljne studije funkcionalnosti i analize svakog aspekta koje čine da su proizvodi što efikasniji i da duže traju .

LISTA PROIZVODA

Prajmer za ljepila:

Prymer SF 1105 (A+B)

2K epoksidni prajmer na vodenoj bazi . Preporučuje se za vezivanje prašine , površinsku konsolidaciju podloge i tretman parne brane (DPM).

sheetPogledaj tehnički list

interface(1)Sertifikat

Prymer SF 1105 (A+B)

Ljepila za parket:

SIGOL

2K epoxy-poliuretansko ljepilo za lijepljenje svih vrsta parketa. Dostupno u boji hrasta i oraha.

sheetPogledaj tehnički list

SIGOL

ADESIVER ELASTIC

1K trajno elastično ljepilo na bazi silana. Pogodno za lijepljene velikih formata parketa. Certifikovano za lijepljenje drvenih podova na sisteme podnog grijanja.

sheetPogledaj tehnički list

interface(1)Sertifikat

ADESIVER ELASTIC

ADESIVER RPM

Blago ekspanziono 1K ljepilo za brze popravke parketa.

sheet Pogledaj tehnički list

RPM

Lakovi za parket:

VODENI LAKOVI:

ECOPRIME HS 120 (A+B)

Dvokomponentni vodeni poliuretanski osnovni lak za parket.

Omogućava  odličnu oksidaciju drveta.

sheet Pogledaj tehnički list

Ecoprime HS 120 2K

ECOSTAR 2K (A+B)

Dvokomponentni vodeni poliuretanski završni lak za parket. Zbog svoje čvrstine smatra se visoko otpornim na habanja i mehanička oštećenja. Pogodan za visokofrekfrentne prostore.   Dostupan u varijantama 8 Gloss, 20 Gloss, 40 Gloss i 80 Gloss.

sheet Pogledaj tehnički list

Ecostar 2K

ULJANI LAKOVI I ULJA:

LIOS BIOIL

Pigmentisana ulja za temeljno bojenje parketa dostupna u bojama: kesten, ariš, tortora, maslina, trešnja, antički hrast, antički orah, orah, bijela, super bijela, siva, crna, wenge, tikovina, titanium siva, vanila, havana, stone. Moguća izrada tona po želji klijenta.

colorsDostupne boje

sheetPogledaj tehnički list

LIOS BIOIL

OIL WOOD TRAFFIK

Jednokomponentni uljno-uretanski lak za drvene podove. Odlikuju ga visoka otpornost na habanje i abraziju. Drvetu daje toplinu i blag izgled  tipičan za završnu obradu uljenja. Dostupan u varijantama 10 Gloss, 15 Gloss, 35 Gloss i 45 Gloss.

Oil wood Traffik

Sredstva za čišćenje:

VELUREX CLEANER STAR AB

Deterdžent pogodan za održavanje lakiranih drvenih podova . Takođe je pogodan za PVC , linoleum, mermer  i sl. Nakon čišćenja ostavlja prijatan miris u ambijentu . Posebne nano čestice omogućavaju dugotrajni aktibakterijski tretman tretiranih površina.

sheet Pogledaj tehnički list

Cleaner Star

VELUREX POLISH WT

Vodena emulzija voskova , namijenjen za održavanje lakiranih drvenih podova, gumenih podovima , vinil podova , linoleuma , mermera i sl. Proizvod daje podu svojstva protiv klizanja i vrlo dobre anti-statičke karakteristike . Hrani i obnavlja istovremeno , ostavljajući prijatan miris lavande u ambijentu.

sheet Pogledaj tehnički list

Polish WT

VELUREX METAL MATT

Metalizovani vosak za intenzivno održavanje lakiranih drvenih podova. Formula omogućava da se zaštiti i produži život drvenog poda dajući oštećenim površinama novi sjaj . Proizvod ima mat finiš i otporan je na klizanje.

sheet Pogledaj tehnički list

Metal Matt

VELUREX METAL LACK

Metalizovani vosak za intenzivno održavanje oštećenih ili brušenih lakiranih drvenih podova. Tretirane površine dobijaju dugotrajanu  sjajnu i uniformisanu zaštitu.

Metal Lack

ALFRED SPRAY MOP

Set sadrži :

  • 1 Alfred džoger1
  • 1 mikrofiber krpu
  • 1 litar proizvoda za čišćenje

Alfred

Sredstva za vanjske podove (decking):

LIOS – SUNDECK OIL LIGHT

Uljni impregnator koji se preporučuje za održavanje vanjskih drvenih podova ,podova oko  bazen , drvenih terasa , prozora i okvira vrata , ograda i nadstrešnica od drveta . Sadrži prirodna i sintetičke ulja sa dodatkom UV zaštite i anti-aging sastojaka. Dostupan u svijetlom i pigmentisanom tonu.

Lios Sundeck

LIOS – GRIGIOFF

Specijalno sredstvo na bazi vode za rehabilitaciju vanjskih drvenih površina. Ne degradira gumu i gumene dilatacije . Certifikovan  OECD 301-F OECD 202:2004.

interface(1)Sertifikat

sheet Pogledaj tehnički list

 

 

 

 

 

Lios Grigioff

LIOS – SUNDECK SOAP

Deterdžent za čišćenje vanjskih drveni podovi i nameštaja . Uklanjanja prljavštine , tragove hlora , soli itd.

LIOS Sundeck Soap

Ostali proizvodi:

PULIPAR W

Razređivač na vodenoj bazi za uklanjanje svježeg lepila sa površina fabrički lakiranih podova.

sheet Pogledaj tehnički list

Pulipar W

ATTAKKO

Brzo vezujući vinilni lijepak za montažu parket lajsni.

sheet Pogledaj tehnički list

ATTAKKO

PARKETKIT

Akrilna mastika za ispunu praznina između lajsni i podnih elemenata. Dostupno u različitim bojama : hrast , Iroko Doussie, orah , trešnja ,wenge, bijela i siva.

sheet Pogledaj tehnički list

Parketkit